Cum sa faci eficient curatenie

Stim cu totii cat de greu este sa mentii curatenia acasa sau la locul de munca. Daca esti o persoana activa, mereu pe fuga, evident ca nu ai prea mult timp sa te dedici curateniei.

Evident cel mai simplu ar fi sa apelezi la o firma de curatenie Cluj Napoca, dar daca si aspectul financiar reprezinta o problema  atunci ce faci ?

Va oferim cateva sfaturi si trucuri pentru a face si pastra eficient curatenia acasa sau la birou:

  1. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci e sa aerisesti camerele si sa lasi lumina sa intre. E simplu – dimineata cand te trezesti, primul lucru pe care trebuie sa il faci, indiferent de anotimp e sa deschizi fereastra. Deja totul se va anima, si vei fi pregatit si relaxat pentru o noua zi.
  2. Cand te apuci de curatenie foarte importanta este ordinea camerelor. Nu vei dori sa incepi cu baia sau bucataria, pentru ca inevitabil vei avea nevoie sa intri acolo in timp ce cureti celelalte camere, si nu iti doresti sa cureti de 2 ori in acelasi loc. Asa ca incepe cu camera de zi sau dormitoarele, urmand ca apoi sa faci curatenie in bucatarie si respectiv baie.
  3. Si ordinea operatiilor e importanta. Nu iti recomandam sa stergi praful inainte de maturare sau aspirare deoarece acesta se va depune la loc. Mai intai aspira, si dupa aceea sterge praful, astfel nu vei munci de 2 ori.
  4. Daca doresti sa mentii curatenia cat mai mult, incearca sa fii ordonat sa respecti ordinea operatiilor, si sa nu “trisezi”. Daca ai aspirat podelele, parchetul sau gresia, e foarte important sa si speli suprafetele.
  5. Daca ai spatii greu accesibile si te gandesti sa le ocolesti pentru ca “oricum nu intra nimeni acolo” , gandeste-te de 2 ori !!! .Acolo mai mult ca sigur se va aduna praful , iar la prima adiere de vant, acesta se va imprastia in toata casa.

Desigur cel mai important aspect este disponibilitatea dumneavoastra, dar, cu un minim de efort, se poate realiza o curatenie impecabila care dureaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *