Cum se ingrijeste o instalatie de aer conditionat

DIN CE CONSISTA UN SERVICIU TEHNIC DE AER CONDITIONAT SI DE CE ESTE ATAT DE IMPORTANT?

Aerul conditionat din casa voastra va ofera un confort unic in zilele fierbinti de vara, dar trebuie sa va amintiti sa il curatati in mod regulat, pentru a va asigura ca functioneaza intotdeauna eficient.

Un aparat de aer conditionat murdar devine o baza naturala pentru tot felul de microorganisme, ciuperci si mucegaiuri, ceea ce are un impact negativ asupra sanatatii noastre. Cei care sufera de alergii ar trebui sa fie deosebit de vigilenti, deoarece polenul si acarienii, la care sunt deosebit de alergici, se gasesc si in sistemele de aer conditionat murdare si intra in corpul nostru impreuna cu aerul pompat, fara niciun efort.

In acest sens, dezinfectia este o operatie de service deosebit de importanta efectuata pe unitatea interioara. Exista o gama larga de produse disponibile pe piata cu proprietati de curatare, dezinfectare, bactericide si antimucegai. Unele dintre ele necesita clatire cu apa dupa utilizare, in timp ce altele permit pornirea sistemului de aer conditionat dupa doar cateva minute, fara a fi nevoie sa il clatiti. Toate preparatele chimice trebuie sa fie certificate in ceea ce priveste compozitia chimica si impactul asupra sanatatii utilizatorilor, observa specialistii de la https://www.montaj-aer-conditionat.ro.

Este necesara curatarea aerului conditionat doar din motive de sanatate?

Intretinerea corecta a unui sistem de aer conditionat are un impact major si asupra prelungirii duratei sale de viata. Prin efectuarea unei intretineri regulate, in conformitate cu recomandarile producatorului, unitatile de climatizare pot functiona mai multi ani, mentinandu-si in acelasi timp parametrii tehnici, cum ar fi performanta, nivelul de zgomot si consumul de energie electrica.

Datorita inspectiilor ciclice, defectele minore pot fi, de asemenea, detectate si remediate in timp util, prevenind astfel defectiuni mai grave. Prin urmare, intretinerea trebuie efectuata de doua ori pe an: primavara si toamna, pentru a asigura nivelul optim de functionare.

In instalatiile mai expuse poluarii, cum ar fi punctele de reparatii, restaurantele sau incaperile tehnice, inspectiile de revizuire ar trebui efectuate mai frecvent. De asemenea, se recomanda cresterea frecventei activitatilor de intretinere, pe tot parcursul anului, atunci cand se utilizeaza aerul conditionat nu numai in scopul racirii, ci si pentru incalzirea aerului.

De asemenea, ar trebui sa avem in vedere ca obligatia de a mentine sistemul de aer conditionat rezulta nu numai din calculul economic si din grija pentru sanatatea noastra, ci este, de asemenea, o conditie prealabila pentru mentinerea unei garantii a sistemului de aer conditionat.

Activitatile de baza efectuate in timpul intretinerii aerului conditionat:

  • monitorizarea contaminarii filtrului de aer din unitatea interioara – schimbarea sau spalarea acestuia;
  • spalarea si dezinfectarea schimbatorului interior de caldura cu un produs de curatare si dezinfectare;
  • monitorizarea si spalarea sistemului de condensare – desfundarea lui, daca este necesar;
    curatarea schimbatorului de caldura extern.

Daca se efectueaza in acest mod, inspectia va va asigura ca calitatea aerului suflat este corecta si va puteti bucura de functionarea eficienta a sistemului de aer conditionat. Toate operatiunile de revizuire trebuie efectuate de o companie de reparatii si instalare aer conditionat calificata, care detine toate certificatele de autorizare necesare.

In plus, in timpul intretinerii se efectueaza si urmatoarele verificari:

  • starea ventilatoarelor atat in ​​unitatile interioare, cat si in cele exterioare;
  • etanseitatea sistemului si cantitatea de agent refrigerant din unitate;
  • valorile curentului consumat de componentele de aer conditionat;
  • starea bateriilor din telecomanda.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *