Case de marcat cu jurnal electronic

Legea care impune folosirea obligatorie a noilor case de marcat, si ne referim aici la cele dotate cu un jurnal electronic, a nascut mai multe neclaritati ale operatorilor economici. Ce trebuie stiut despre noile aparate de inregistrarea tranzactiilor si care sunt aspectele cele mai importante vizate de aceasta modificare legislativa care a fost initiata de catre ANAF, afla citind acest articol!

O casa de marcat cu jurnal electronic poate realiza operatiuni ca:

Stocare date in format electronic

Imediat ce veti utiliza o casa de marcat de acest fel, trebuie sa aveti in vedere ca toate datele privitoare la dispozitiv dar si la toate tranzactiile realizate prin intermediul acesteia sunt stocate pe un card de memorie existent in interiorul aparatului. Acest card de memorie va stoca nu numai istoricul cu privire la serviciile si produsele vandute, impreuna cu contravaloarea ori cantitatea lor, cu de cota TVA aplicata, insa va memora si toate datele cu privire la locatia unde functioneaza acel dispozitiv.

Transmitere datele in timp real catre ANAF

O casa de marcat prevazuta cu jurnal electronic este echipata cu un modul de tip GPRS ce va transmite, in timp real, spre serverele ANAF, datele inregistrate.

Poate functiona si fara o conexiune proprie la Internet

Noile case de marcat prevazute cu jurnal electronic acorda acelasi facilitati in functionare si daca nu exista conexiune la Internet intr-o perioada de timp. La intreruperea legaturii la Internet ea va continua sa functioneze absolut normal. La reluarea legaturii, dispozitivul va transmite automat datele complete corespunzatoare absolut tuturor bonurile emise în perioada deconectarii.

Transmitere automata a rapoartelor fiscale la finalul zilei

Un detaliu important de cunoscut despre o casa de marcat prevazuta cu jurnal electronic e ca aceasta imagazineaza toate bonurile fiscale emise, transmitand si raportul fiscal zilnic spre ANAF la finalul zilei. Aceasta e una dintre caracteristicile ce o separa de o casa de marcat clasica, care la sfarsitul zilei retipareste continutul bonurilor.

Necesita contract de service, dupa vanzare

Odata cu aplicarea noilor modificari ale legii, operatorii economici vor incheia un contract de tip service pentru aparatele de marcat dotate cu jurnale electronice. Daca nu, se considera ca utilizatorul isi exprima intentia tacit de a nu folosi respectiva casa de marcat.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *