Ce sa faceti (si ce sa nu faceti) daca varsati o bautura pe laptop

Varsarea unei bauturi pe laptop poate fi o problema foarte serioasa. Insa in functie de ceea ce faceti si cat de repede reactionati veti putea sa minimizati considerabil avariile produse laptopului dumneavoastra. Iata cateva sfaturi oferite de www.reparatii-calculatoare.net in acest sens:

Accident pe laptop

Ce sa faceti daca varsati un lichid pe laptop:

Inchideti laptopul

Daca aveti laptopul pornit in momentul “accidentului”, inchideti-l cat mai repede posibil. De regula mentinerea apasata a butonului de inchidere pentru 10 secunde, reprezinta metoda cea mai rapida de a inchide dispozitivul.

Scoateti bateria

Dupa inchiderea laptopului scoateti bateria cat mai repede. Acest lucru va preveni repornirea accidentala a laptopului si va intrerupe energia ce poate ajunge la placa de baza (starea de hibernare ori modul de stand by).

Lasati-l in modul extins

Lasati laptopul cu display-ul ridicat si cu fata in jos pentru a se usca. Lasati gravitatia sa va ajute si sa impiedice astfel lichidul sa ajunga la componentele vitale.

Reparati-l si curatati-l cat mai rapid

In functie de lichidul varsat pe laptop, acesta ar putea fi unul coroziv (de exemplu cola) si v-ar putea cauza pagube in continuare. Cu cat laptopul dumneavoastra va ajunge mai repede pe mana unui tehnician profesionist cu atat veti putea limita mai usor pagubele.

Ce sa NU faceti:

Nu reporniti laptopul

Majoritatea persoanelor au tendinta sa verifice macar o data daca laptopul lor inca functioneaza dupa varsarea lichidului. Acesta este cel mai rau lucru pe care il puteti face. Nu are rost sa va explic din nou cat de important este sa mentineti laptopul oprit, fara energie, pana in momentul in care va fi reparat.

Asa cum ati observat, reactia dumneavoastra in cazul varsarii accidentale a unui lichid pe laptop poate face diferenta – minimizand astfel pagubele.De-a lungul timpului, unele laptopuri  au putut fi reparate printr-o simpla curatare, insa in unele cazuri complexe poate fi nevoie sa fie schimbata placa de baza – asadar este destul de usor de observat cand posesorul a procedat corect si cand nu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *