Ce trebuie sa stii cand vrei sa cumperi o casa la cheie

Probabil stii deja ca unele case de vanzare la cheie sunt o optiune excelenta daca este vorba de prima ta locuinta, sau ai o familie in crestere. Dar sunt de asemenea si multe capcane la care multi cumparatori nu sunt atenti. In continuare gasesti cele mai frecvente capcane, precum si sfaturi pentru a le evita atunci cand cauti o casa la cheie.

Beneficiile caselor la cheie

Casele nou construite sunt atrag cumparatori din mai multe motive:

 • Multor cumparatori le place ideea de a fi primii ocupanti ai casei.
 • Costurile cu reparatiile si redecorare ar trebui sa fie minime pentru primii ani.
 • Cumparatorii pot alege finisaje si accesorii care se vor potrivi stilului lor.
 • Casele acestea vin adesea cu garantii.
 • Proprietarii se pot bucura de costuri de functionare si facturi de energie mai mici.

Problemele si capcanele caselor noi

Dar care sunt dezavantajele de a cumpara o casa nou construita? In aceasta sectiune vei descoperi unele capcane comune si sfaturi pentru a le evita.

Dezvoltatori dubiosi

Fie ca vrei sa cumperi un prajitor de paine sau o casa noua, procesul de vanzare si serviciile post-vanzare pot varia. Problema este ca te astepti la un nivel mai bun al calitatii serviciilor atunci cand cheltui zeci de mii de euro pentru casa ta. Din pacate, dezvoltatorii nu concureaza pentru calitate si servicii post-vanzare. Deci este necesar sa iti faci o cercetare proprie. Iata cateva sfaturi:

 • Informeaza-te in legatura cu dezvoltatorii din zona in care doresti sa te muti si fa cercetari online. Acorda multa atentie forumurilor in care sunt mentionati si vezi ce spun cumparatorii in recenzii. Nu lasa acele forumuri sa te descurajeze, dar ele te vor informa cu privire la problemele la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa cumperi o casa.
 • Fa cunostinta cu alti proprietari- In cazul in care complexul de case a fost partial finalizat, intreba vecinii despre procesul de cumparare. Ti-ar putea oferi sfaturi despre negociere si lucrurile de urmarit in contact.
 • Viziteaza alte site-uri ale dezvoltatorului: Cum arata? Ce spun noi rezidenti despre casele lor si dezvoltator?
 • Nu te baza niciodata exclusiv pe materialele promotionale ale dezvoltatorului. Verifica ceea ce vei cumpara prin vizitatea cartierului si a zonelor din apropiere. Verifica legaturile de transport, drumul spre munca, facilitatile locale, etc.

Preturi Premium

La fel ca o masina noua, o casa nou constuita se va deprecia in momentul in care rotesti cheia in usa. Chiar si intr-o piata in crestere, s-ar putea sa nu iti recuperezi banii daca vei vinde intr-un an sau doi. Acestea sunt cateva sfaturi pentru a depasi acesta problema:

 • Compara casa nou construita cu proprietatile “vechi” similare, in termeni de valoare, spatiu si valoarea de inchiriere in zona local?. Verifica pretul pe metru patrat cu ajutorul unui evaluator imobiliar de pe website-ul www.evaluatori-imobiliari.net , si compara cu piata de revanzare, astfel incat sa intelegi pretul premium pe care il platesti.
 • Negociaza cu dezvoltatorii. Afla ce alte proprietati din complex au fost vandute. Adesea poti gasi o oferta mai buna daca vanzarea se face la sfarsitul anului lor financiar, sau daca au ramas doar cateva case de vanzare in complex.
 • Gandeste-te la viitor. Atunci cand cumperi, vezi daca exista posibilitatea de a adauga valoare casei in viitor – o sera in spate, sau o gradina sau o mansarda. Este posibil sa nu iti permiti acum, dar poate fi o optiune pentru viitor sau iti poate face casa mai atractiva pentru alti potentiali cumparatorii.

Intarzieri cu mutarea

Acest lucru se intampla in special daca cumperi locuinta inainte ca dezvoltarea ei sa fie finalizata. Iti recomand ca, atunci cand cauti case la cheie, sa obtii de la constructor un contract cu data de finalizare, ceea ce inseamna ca acesta va fi obligat sa iti plateasca o despagubire daca nu termina lucrarea pana la acea data.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *