Cum alegi cea mai buna firma SEO pentru website-ul tau?

Domeniul de optimizare pentru motoarele de cautare poate fi destul de greu de inteles, si pentru asta ai nevoie de o firma SEO. Fiecare afacere online poate beneficia din imbunatatirea pozitiei in clasamentul motoarelor de cautare ca Google sau Bing, si beneficiile obtinute prin clasarea in top 10 rezultate sunt prea mari pentru a fi trecute cu vederea. Dar imediat ce incepi sa cauti o firma SEO, vei incepe sa primesti email dupa email si telefon dupa telefon de la diverse companii, toti afirmand ca te pot ajuta sa „ajungi pe prima pagina de pe Google” sau sa „construiesti link-uri pentru SEO”. Cum iti poti da seama care este cel mai bun partener pentru tine si care sunt aspectele la care trebuie sa fi atent?

firma seo

Analizeaza-le portofoliul

Au listate companii cu care lucreaza, studii de caz, au evaluari online, etc? Sunt unele motive pentru a tine clientii la secret, dar majoritatea clientilor sunt fericiti sa aiba numele si link-ul pe site-ul consultantului – inseamna mai multa publicitate gratuita. Daca nu gasesti dovezi ca presteaza servicii pentru companii reale, poate exista un motiv pentru care ascund aceste informatii. Si nu te lasa pacalit de logo-urile firmelor mari plasate la ei pe website. Acesta este un truc deseori folosit – poate au avut un comunicat de presa care a fost listat pe Yahoo!News, sau au ajutat la rezolvarea unei probleme cu emailul pentru cineva din middle management care printr-o coincidenta lucreaza la Dacia – sau listeaza firme mari ca si „clienti” deoarece stiu ca nu vor fi verificati. Cere-le recomandari si link-uri de la site-uri la care au lucrat, si verifica!

Care este oferta lor de pret?

Daca ofera pachete ca „15 cuvinte cheie pentru 2000 de lei” sau orice fel de tarif standardizat, atunci de obicei nu sunt o firma SEO care va lucra pentru interesul tau. Practic, te cupleaza la sistemul lor si il lasa sa functioneze. O companie de calitate va face o investigatie aprofundata inainte sa faca o oferta de pret, deoarece fiecare firma are piata, competitie si obiective diferite. De fapt, nu ar trebui sa fie o limita de cuvinte prestabilita de la o firma cinstita – nu este o problema din partea unei companii de maketing online deoarece limitarea numarului de cuvinte inseamna ca nu fac tot ce pot pentru a te promova – si rezultatele tale nu vor fi puternice, asa ca ii va face pe ei sa isi strice imaginea. Firmele bune taxeaza pe ora (si vor urmari si raporta toate orele lucrate), sau stabilesc o suma fixa pe luna, sau un pret fix pentru optimizarea intregului site odata, fara sprijin constant. Indiferent de planul tarifar, va exista o descriere clara si concisa despre ceea ce fac, cat va dura si pretul personalizat, in functie de cum se potriveste nevoilor tale.

agentie seo

E o firma SEO careia ii pasa?

Ce fel de intrebari ti-au adresat? – o firma SEO buna va face tot posibilul sa inteleaga fundamentele firmei, pozitia actuala in rezultatele motoarelor (vor cere deseori sa acceseze analizele tale) si obiectivele tale. Vor fixa obiective rezonabile (fara sa garanteze aparitia pe prima pagina intr-o anumita perioada de timp) si vor incerca sa iti ofere cea mai buna intoarcere a investitiei. Daca doar ti-au trimis un document cu imbunatatiri posibilede SEO, inseamna ca nu te-au analizat prea mult si nici nu au cautat modalitati sa te ajute sa ai succes. Deseori, interviul cu o firma de SEO se va transforma intr-un interviu tinut de ei – nu te intimida, este modalitatea lor de a incerca sa inteleaga afacerea ta din punct de vedere tehnic si cultural. Cand astfel de companii scriu continut pentru tine, vor sa fie sigure ca informatia este corecta, si ca reflecta cultura companiei asa cum vrei sa o vada clientii tai. Mai ales daca ai o afacere locala, abordarea ta este mai putin corporate si mai mult personala – o firma SEO careia ii pasa se va asigura ca vor reflecta asta in promovarea website-ului tau online.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *