Cum sa alegi un sistem de alarma – O introducere

Cu atat de multe sisteme de alarma anti-efractie disponibile, poate fi greu sa decizi care este potrivit pentru tine. Citeste ghidul acesta care te va ajuta sa alegi un produs potrivit pentru casa ta.

Cu fire sau fara?

Sistemele de alarma cu fire trebuie sa fie instalate de un profesionist, deoarece cablurile trebuie sa fie ascunse, crescand astfel costurile cu forta de munca necesara. Aceste sisteme sunt robuste, fiabile si necesita mai putina intretinere decat un model wireless. Sistem de alarma wireless

Alarmele fara fir utilizeaza senzori alimentati cu baterii, care comunica cu un panou de control prin intermediul semnalelor radio. De obicei, ele sunt mai usor de instalat si asta se poate face de catre cineva cu abilitati in domeniu. Ele sunt, de asemenea, portabile, astfel incat sa le poti lua cu tine daca te muti, ne informeaza specialistii in sisteme de alarma de pe www.zonalert.ro.

Numai sirena

Sistemele de alarma cu sirena fac doar un zgomot puternic, care ar putea speria un intrus sau alerta pe cineva din apropiere, dar nu vor contacta politia sau proprietarul casei. Acestea sunt mai potrivite pentru persoanele cu vecini prietenosi sau un vecin supraveghetor activ, care va lua masuri. Ai posibilitatea sa instalezi singur aceste alarme sau sa le instaleze un profesionist. Sistem de alarma cu fire

Alerte text

Unele sisteme de alarma ofera optiunea unei alerte text care contacteaza automat proprietarul sau persoana desemnata – prietenii / familia- atunci cand alarma se declanseaza. Nu exista taxe lunare, si poate fi vorba de un sistem cu fir sau fara fir. Acest sistem trebuie doar sa fie activat sau conectat la o linie telefonica.

Contract pentru monitorizare

Contractele de monitorizare sunt disponibile in doua versiuni: de tip keyholder sau cuanuntarea politiei. Cu ambele, platesti pe luna sau pe an pentru a avea sistemul de alarma monitorizat. Acesta se conecteaza la un centru de primire, astfel incat, daca se declanseaza alarma, acesta va fi notificat. In primul rand, centrul de primire suna la tine acasa cerand parola de identificare. Daca aceasta este incorecta sau daca nimeni nu raspunde, ei vor lua masuri, informand detinatorul cheii sau sunand la politie, in functie de tipul de contract pe care il are proprietarul. Acest tip de alarma trebuie sa respecte anumite standarde, astfel incat trebui sa fie instalat profesional.

Costuri

Costul final depinde de orasul in care locuiesti, tipul de proprietate pe care il detii, si de numarul diferitelor zone (camere sau zone din casa) pe care le vrei conectate la sistemul de alarma, si ce fel de produs vrei sa ti se instaleze – wireless sau cu cablu.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *