Cum sa deschizi un restaurant de succes

In cazul in care visele de a-ti deschide un restaurant au umplut gandurile tale de ani de zile, ar putea fi timpul sa te asezi si sa-ti intocmesti un plan pentru a-ti deschide propria afacere. Pentru a te ajuta sa creezi o reteta de succes, am alcatuit un ghid despre primii pasi in directia deschiderii propriei afaceri.

restaurant centru

Desi deschiderea unui astfel de local este foarte palpitanta este, de asemenea, o activitate consumatoare de timp si una dintre cele mai dificile afaceri de lansat cu succes. De fapt, 60 % din restaurante nu reusesc sa treaca de primul an…

Care este cel mai mare motiv pentru esec? Lipsa planificarii.  Inainte de a pregati cina pentru un client, vei petrece mult timp pentru a pune la punct toate detaliile functionarii. De la aparatura din bucatarie si meniuri la aranjamentul meselor la selectia personalului, etapa de planificare va asigura succesul sau esecul acestei aventuri.

Planificarea:

Intentii corecte

Daca vrei sa ai succes ca proprietar de restaurant, trebuie sa iubesti ce faci, afirma proprietara unui local de mare succes.

In timp ce ea stia ca a avea un restaurant este directia potrivita pentru viata ei, a fost nevoita sa lucreze noptile facand curatenie in cladiri de birouri, inainte sa reuseasca sa isi deschida primul local.

Pentru a avea succes, va fi nevoie sa investesti foarte mult timp si multi bani – asa ca asigura-te ca acest drum este pasiunea ta, nu doar o oportunitate de afaceri din care speri sa castigi bani.

Plan de afaceri solid

Nu poti mazgali un plan de afaceri pe un servetel de cocktail. Ai nevoie de un plan de afaceri detaliat care sa puncteze traiectoria succesului tau. Astea fiind spuse, iti sugeram sa incepi cu un plan simplu in locul cliseului planului de afaceri lung si fad.

Planul de afaceri trebuie sa includa o cercetare de piata, o analiza cuprinzatoare a competitorilor, explicarea grupului tinta, evidentierea strategiei de marketing si o previzionare bugetara solida.

Locatie, locatie, locatie

Pentru un restaurant, locatia inseamna tot. Ai nevoie de un loc care sa atraga multimea, sa fie usor de accesat, si sa aiba potential de crestere. Desigur, ai nevoie de o locatie care sa se incadreze si in bugetul tau. Locul perfect poate fi greu de gasit.

Fie ca inchiriezi sau construiesti de la zero, selectarea locatiei va fi una din cele mai importante decizii pe care le vei lua in calitate de proprietar al afacerii.

Testeaza-ti meniul

Probabil ai in minte mai multe feluri de mancare de top pentru noul restaurant, insa probabil vei dori sa le incerci inainte de a printa primul meniu.

Organizeaza o petrecere mica si invita oamenii sa incerce felurile de mancare inainte de a deschide oficial. Primeste un feedback sincer de la oameni despre gustul preparatelor, pret si locatie.

Poate iubesti gustul unui anume preparat, insa daca clientii nu vor plati pentru el sau daca nu sunt interesati de gustul lui, nu vei castiga bani.

Creaza un plan de marketing

Nu te poti baza doar pe recomandari pentru a aduce clienti, asa ca vei avea nevoie de un plan de marketing pentru a atrage persoane noi care sa iti treaca pragul. Cateva idei :

  • Participa la evenimentele din comunitate si ofera mostre de mancare
  • Ofera discounturi clientilor noi
  • Alatura-te asociatiilor locale de afaceri
  • Utilizeaza canalele de social media

Finantarea

Genereaza suficient capital de inceput

La fel ca in orice afacere, asigura-te ca stii de cati bani ai nevoie pentru a-ti pune pe picioare restaurantul.

Vei avea nevoie de trei categorii de cheltuieli. Prima categorie este pentru costuri pe care le vei face o singura data (pentru echipamente) si un sistem de flux de numerar. A doua categorie este necesara pentru a acoperi costurile afacerii pentru cel putin sase luni, iar a treia categorie este pentru a-ti acoperi cheltuielile personale pentru cel putin sase luni.

Planifica pierderea banilor in primele sase luni

Restaurantele nu devin profitabile peste noapte. Este nevoie de timp pentru a te pozitiona pe piata, pentru a atrage clientela si pentru a determina oamenii sa revina pentru mai mult. Proprietarii de afaceri de succes din acest domeniu iti recomanda sa fii pregatit/a sa iesi in pierdere in primele sase luni.

Planifica eventualele hopuri de pe drum

Orice restaurant is depaseste bugetul alocat, asa ca planifica corespunzator. Asigura-te ca ai bani suplimentari pentru a acoperi evenimentele neasteptate. Daca nu esti sigur cum sa faci asta, poti sa iei in considerare o linie de creditare pentru afaceri.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *