Cum sa faci eficient curatenie

Am aflat cu totii cam cat e de greu sa se mentina curatenia, atat acasa cat si la locurile de munca. In cazul in care ai o fire activa si esti mereu pe fuga, este evident ca nu vei avea prea mult timp la dispozitie pentru a te dedica curateniei.

Cel mai simplu este, astfel, sa apelezi la profesionisti: o firma de curatenie Cluj Napoca. Insa in cazul in care si banii reprezinta o problema, cum te descurci? Iata, mai jos, cateva trucuri si sfaturi atat pentru a face cat si pentru a pastra in mod eficient starea de curatenie, fie acasa, fie la locurile de munca:

  1. Lucrul cel mai important care trebuie facut este aerisirea camerelelor. Lasa lumina ca sa intre in incaperi. E simplu, dis-de-dimineata, la trezire primul lucru care trebuie facut, indiferent de vremea de afara, este sa deschizi fereastra. Astfel, totul se va insufleti si vei fi relaxat si pregatit pentru o alta zi de munca.
  2. Daca te apuci sa faci curatenie este foarte importanta ordinea camerelor. Nu vrei sa incepi bucataria sau cu baia pentru ca, vrand-nevrand, vei fi nevoit sa intri acolo chiar cand cureti celelalte camere deci e deinteles ca nu iti doresti o munca de 2 ori pe acelasi locuri. Asa ca vei incepe cu dormitoarele sau cu camera de zi, urmand mai apoi sa cureti bucataria si respectiv baia/.
  3. Ordinea operatiilor e si ea importanta. Nu recomandam stergerea prafului inainte de maturare sau de aspirare intrucat acesta se va pune la loc. Aspira mai intai si abia dupa aceea stergi praful, altfel vei munci de doua ori!
  4. Daca doresti mentinerea curateniei cat mai multa vreme, incearca atunci sa fii ordonat si sa respecti acea ordine a operatiilor, sa nu „trisezi”. Ai aspirat podele, sau parchetul ori gresia? Este foarte important ca sa speli si suprafetele respective!
  5. Daca ai spatii unde accesul se face greu si vrei sa le ocolesti deoarece „oricum acolo nu intra nimeni”, mai gandeste-te!!! Mai mult ca sigur acolo se va aduna praf, iar cu prima boare de vant el se va imprastia prin toata casa.
    Bineinteles, aspectul cel mai important e disponibilitatea ta, insa cu un efort minim se poate obtine o curatenie impecabila si de durata!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *