Cum sa intretineti ferestrele si usile din PVC

Ferestrele si usile din PVC au de oferit foarte multe beneficii – de la a durabilitate si rezistenta la intemperii, pana la o izolare termica excelenta, si o estetica fina in materie de aspect. De fapt, luand in considerare numeroasele avantaje pe care le aduc, pretul ferestrelor si usilor din PVC merita din plin. Si, odata ce sunt instalate, merita sa incepeti sa va ganditi la intretinerea lor. Cea mai buna parte a ferestrelor si usilor din PVC este ca necesita foarte putina intretinere, si ca isi pot pastra cu usurinta farmecul pentru anii urmatori.

Cu toate acestea, iata cateva sfaturi pentru curatarea ferestrelor si usilor din PVC pentru a le mentine ca noi:

Sfaturi pentru curatarea sticlei

In timp ce ferestrele sunt in cea mai mare parte din sticla, chiar si usile tind sa includa unele elemente din sticla, usile frantuzesti fiind un exemplu excelent in acest sens. Indiferent de stilul usii sau ferestrei pe care l-ati instalat, este destul de important sa va asigurati ca geamul este pastrat curat. Iata cateva sfaturi de urmat:

Cand vine vorba de sticla folosita la usi si ferestre, discutam in general de unitati cu geam dublu. Aceasta tip de sticla se poate zgaria cu usurinta atunci cand o stergeti, de aceea este indicat sa va scoateti orice bijuterii de pe maini si degete in timp ce o curatati. Pentru a indeparta murdaria de pe sticla puteti folosi o solutie de apa si sapun, sau un produs de curatare casnic. Totodata, este recomandat sa folositi o carpa moale care sa nu lase zgarieturi si sa nu deterioreze sticla.

Sfaturi pentru curatarea ramelor

Atata timp cat tocul usii dumneavoastra este in stare buna si este intretinut corespunzator, ferestrele si usile dumneavoastra vor ramane durabile. Daca aveti ferestre si usi din PVC la domiciliu, ar trebui sa le curatati macar de doua ori pe an.

Nu e nevoie sa aplicati vopsea pe cadru, deoarece nu este necesara – materialul uPVC venind implicit cu o nuanta de culoare. In schimb, utilizati sapun si solutie de apa calda pentru a sterge colturile cadrului. De asemenea, echipa de profesionisti de la o firma de termopane Baia Mare va aminteste ca poate fi necesar sa faceti asta de mai multe ori, daca usa dvs. este expusa la lumina directa a soarelui si la praf. Desi puteti folosi si o carpa moale si curata pentru a sterge cadrul, exista mai multe produse de curatare uPVC disponibile pe piata care functioneaza mai bine.

Alte sfaturi de retinut

Cand luati in calcul instalarea ferestrelor si usilor din PVC, e bine de stiut ca intretinerea dupa instalare este un lucru despre care nu va trebui sa va faceti prea multe griji. In continuare puteti gasi cateva practici care asigura ca ferestrele si usile Dvs raman in cea mai buna stare:

Nu este nevoie sa vopsiti ramele ferestrelor sau usilor din PVC. Nu folositi o carpa aspra pentru a sterge sticla – ar putea lasa zgarieturi. Pentru a preveni blocarea balamalelor sau a incuietorilor, lubrifiati-le la intervale periodice.

Cu aceste sfaturi simple de intretinere, nu numai ca veti putea creste durata de viata a ferestrelor si usilor dumneavoastra din PVC, dar totodata le veti pastra farmecul intact pentru o perioada mai lunga de timp.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *