Cum sporesc spatiile de joaca cu tobogane dezvoltarea copiilor ?

Toboganele sunt o parte vitala al unui stil de viata sanatos pentru copii. Combinate cu alte zone cu jucarii, ele ajuta promovarea unei greutati corporale sanatoase prin exercitiu, in acelasi timp imbunatatind sistemul imunitar al copilului. Parintii vor aprecia zonele de joaca din gradina sau curte pentru ca le permit sa stea cu ochii pe copii si sa ii supravegheze, in acelasi timp permitandu-le sa aiba grija de treburile casei sau mai simplu sa se relaxeze. Peste timp, mamele si tatii vor pastra banii de combustibil datorita faptului ca nu vor mai trebui sa duca copiii pana la parc cu masina de mai multe ori pe saptamana. Tinerii pot merge afara pentru 5 minute sau pentru 5 ore sa se joace, ajutand familiile sa fie mai flexibile si sa aiba o viata mai placuta. Tobogan

Beneficiile in sanatate

Cand un micut se urca pe tobogan, se pozitioneaza si se impinge in josul, acesta dezvolta un echilibru important si o coordonare eficienta. In plus, ajuta copilul sa dezvolte constientizarea spatiala, deoarece el trebuie sa evalueze cand este cel mai potrivit moment sa isi dea drumul pe panta si cand sa-si puna talpile jos  – atunci cand a atins cel mai jos punct al aparatului.

Beneficiile sociale

Un tobogan este o parte placuta a unui echipament de sala care va fi invidiat de orice copil din comunitate. Alti copii vor dori sa vina regulat, si toti copii vecini din cartier vor deveni prieteni din moment ce se joaca in jurul aparatului. Un loc de joaca comun este perfect pentru a crea un sentiment de comunitate, si va da copiilor ceva cu care se pot juca in timp ce se vor bucura de oportunitatea de a socializa.

Avantajele mentale

Toboganele din spatiile de joaca ajuta mintile copiilor sa se dezvolte, deoarece ei invata despre lume prin activitatile motorii si experiente senzoriale. Dezvoltarea creierului in primii 6 ani de viata este deosebit de importanta, si micutii trebuie sa exerseze si abilitatile senzoriale si cele motorii folosind echipamentele de joaca, acest lucru ducand la crearea mai multor conexiuni neuronale. Tobogan de interior

Beneficii pentru sistemul imunitar

Cele mai multe soiuri de bacterii, de obicei, nu sunt daunatoare pentru oameni, ba dimpotriva, ele pot contribui la intarirea sistemului imunitar. Unele studii au aratat ca expunerea in mod regulat la noroi, murdarie si alte substante comune in timp ce se joaca afara pot avea un impact pozitiv pronuntat permanent asupra sistemului imunitar al copiilor. Asadar, nu mai ezitati si incepeti sa cautati un tobogan potrivit pentru curtea sau gradina Dvs.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *