De ce sa cumparam un umidificator?

Daca locuiti intr-un climat uscat, ati putea fi deja obisnuit cu umidificatoarele. Aerul uscat poate sa se aibe efecte nedorite pe piele si membranele mucoasei, mai ales in timpul iernii. Daca traiti intr-un climat umed, poate va confruntati cu opusul problemei, cu prea multa umiditate in casa, si contati pe un dezumidificator pentru a preveni aparitia mucegaiului.

In orice caz, totusi, cand bebelusul dumneavoastra are prima sa raceala, ar trebui sa fiti bine informat in legatura cu aceste aparate. Un umidificator poate ajuta la eliberarea mucusului gros, vascos si lipicios care se acumuleaza in fosele nazale ale bebelusului in timpul unei infectii respiratorii superioare. Prea multa umiditate in aer poate face diferenta dintre a fi treaz toata noaptea cu cel mic, si luarea a macar unui pui de somn. In cadrul unui climat foarte uscat, aceste aparate pot ajuta de asemenea membranele mucoasei sa se umezeasca in mod regulat, ceea ce ajuta la evitarea sangerarilor nazale, precum si a buzelor uscate si crapate. Umidificator

Asa cum un climat foarte uscat poate cauza probleme cu sanatatea respiratorie si disconfort general -precum ochi si piele uscata – poate de asemnea cauza si probleme in casa – cum ar fi contractarea podelelor si mobilei, vopsea crapata pe mobila de lemn, si electricitatea statica. In mod similar, prea multa umiditate intr-un climat interior poate cauza condens, aparitia microbilor nedoriti, si infestatia cu capuse. Care este modul de folosire corespunzator  al unui umidificator pentru a crea un mediu al locuintei atat placut, cat si sanatos? Scopul acesui articol este sa va arate nu doar cum sa cumparati un umidificator excelent pentru camera copilului dumneavoastra, ci si mai important, cum sa il folositi in siguranta.

Nivele de Umidificare Sigure pentru Locuinta

Dezbaterile au loc frecvent printre constructori, fizicieni si microbiologi in legatura cu umiditatea potrivita pentru interior atat pentru sanatate cat si pentru preventia aparitiei microbilor. O regula generala este undeva intre 25 si 60%. Totusi, temperaturile aerului din exterior vor dicta cele mai sigure dintre aceste cifre. Deoarece este important sa intelegeti clar acest lucru daca veti folosi un umidificator in casa, ne vom atinge mai intai de acest subiect inainte de a ne afunda in lucrurile de baza. Un lucru folositor care va va ghida pe timpul acestei discutii preventive este ca aerul rece nu poate pastra la fel de multa umiditate ca aerul cald. Aparat masurat umiditatea

Iata cateva sfaturi folositoare pentru a crea atat un mediu placut si sanatos in casa:

Zonele optime pentru umiditate dupa cum relationeaza cu aparitia microbilor si sanatatea:

  • Discutati folosirea cu doctorul de alergii sau astm — Este important sa va confruntati cu doctorul copilului inainte de a folosi un umidificator in camera sa daca are antecedente cu alergii sau astm. In timp ce cresterea nivelelor de umiditate poate fi deseori folositoare, daca aparatul nu este folosit corespunzator, ar putea inrautati starea copilului.
  • Folositi un higrometru — Un higrometru este un aparat la indemana care masoara umiditatea din interior. Umiditatea din interior recomandata pe an ar trebui sa fie intre 25-60% (in functie de temperatura de afara). Oricum intre aceste limite, majoritatea oamenilor nu pot simti nici o diferenta. Disponibil la preturi in jurul a numai 50 de lei, este o unealta nepretuita cand folositi un umidificator in cadrul locuintei.
  • Ajustati umiditatea in functie de temperatura de afara — A mentine nivelele de umiditate bazate pe temperatura din exterior este foarte important, indiferent ca locuiti intr-un climat cu ierni / veri mai lungi sau mai scurte.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *