Dulap metalic vs dulap plastic

Lucrul bun despre dulapuri este faptul ca sunt foarte versatile si ca le pori gasi in diferite dimensiuni, stiluri, culori sau materiale: un dulap metalic sau unul de plastic poate fi pus cu succes atat in bucatarie cat si in dormitor. Insa inainte de a merge la cumparaturi, trebuie sa iti dai seama care sunt nevoile tale specifice si daca iti trebuie un dulap din lemn, metal sau plastic.

dulap metalic

In linii generale, daca esti in cautarea unui dulap care sa indeplineasca cele mai mult cerinte la cele mai mici preturi, atunci un dulap metalic este alegerea potrivita pentru tine. Dulapurile de plastic sunt de obicei optiunea cea mai costisitoare, dar sunt cele mai recomandate in cazul in care acestea vor fi expuse unor medii cu umiditate ridicate sau altor elemente corozive. Dulapurile din lemn sunt o alegere buna daca vrei sa adaugi putina frumusete, caldura sau eleganta pentru casa sau biroul tau.

Cu toate acestea, daca nu esti sigur care dintre aceste tipuri de dulapuri sunt potrivite pentru tine, in cele ce urmeaza vei afla mai mult detalii despre fiecare dintre ele.

Metal

Daca esti in cautarea celui mai popular si economic tip de dulap de pe piata, dulapurile metalice sunt cea mai buna alegere. Acestea sunt realizate din otel, ceea ce inseamna ca sunt rezistente, durabile si vor indura ani de zile de utilizare zilnica grea. Nu este nici o mirare ca acest tip de dulapuri sunt o alegere populara pentru salile de sport, vestiare, birouri, scoli sau depozite.

Dulapurile metalice vin in aproape orice dimensiune si culoare, cu un nivel, doua sau mai multe, sau poate chiar in forme de cutie. Pe langa dulapurile obisnuite, mai poti gasi pe piata si alte tipuri speciale:

  • Dulapuri Heavy Duty: Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt extrem de rezistente, ceea ce le face ideale pentru constructii sau alte aplicatii industriale. Unul dintre acestia poate sustine greutati de pana la cateva tone.
  • Dulapuri pentru sport: Ele au un sistem de ventilatie mai bun si permit hainelor, uniformelor sau altor echipamente sportive sa se usuce mai repede si reduc numarul de bacteriilor ce provoaca mirosuri neplacute.
  • Dulapuri din otel inoxidabil: Acestea sunt dulapuri sunt tratate cu substante antibacteriene si rezistente la rugina, ceea ce le face o alegere buna pentru cabinete medicale, centre de recuperare si restaurante.

Plastic

Acestea sunt alegerea perfecta atunci cand ai nevoie de un spatiu de stocare sigur, care poate rezista unui mediu cu umiditate extrema sau cu substante chimice dure. Unele dintre cele mai mari beneficii ale acestora sunt reprezentate de faptul ca sunt inoxidabile, nu ruginesc, nu prind mucegai, sunt mai rezistente la impact decat dulapurile metalice, nu retin mirosurile si sunt rezistente la indoituri si zgarieturi.

In plus, dulapurile din plastic pot fi intretinute foarte usor. Ele pot fi curate cu ajutorul unui spray non-abraziv si o laveta de cate ori este nevoie. Zgarieturile, urmele de lovituri si petele nu vor fi vizibile deoarece culoarea nu este doar la suprafata plasticului, ci merge pana in interior – deci, practic, nu este nevoie sa folosesti vreodata vopsea. Un alt punct important este faptul ca, fiind din plastic, sunt in proportie de 80% reciclabile.

dulapuri vestiare

Pe piata exista o varietate de optiuni in privinta culorilor, marimilor si stilurilor. Acestea se potrivesc aproape fiecarui spatiu, insa sunt recomandate pentru utilizari acvativc sau marine, instalatii de prelucrare a produselor alimentare, laboratoare, sali de vestiar, spatii comerciale, piscine, gradinite sau crese, scoli, spa-uri, statiuni de schi, depozite sau parcuri acvatice.

Dupa cum ai putut observa, oferta de pe piata este foarte variata, nu trebuie decat sa te decizi daca vrei un dulap metalic sau unul de plastic.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *