Este o cariera de electrician potrivita pentru Dvs?

Va regasiti la o rascruce de cariere? Poate ca tocmai ati terminat liceul, dar nu sunteti incantati sa cautati o educatie traditionala la facultate. Poate ca simtiti ca slujba dumneavoastra actuala nu va ofera oportunitati de avansare. S-ar putea chiar sa sperati sa intrati intr-un domeniu de cariera mai bine platit sau sa scapati de un loc de munca plictisitor.

Daca oricare dintre aceste situatii vi se pare familiara, va recomandam sa deveniti electrician. Cititi in continuare lista noastra cu 3 motive pentru a urma o cariera de electrician pentru a descoperi daca acest domeniu vi se potriveste:

1. Obtineti o educatie practica accesibila

Scolile profesionale ofera o metoda accesibila pentru a dobandi abilitatile necesare pentru a lucra ca electrician. La unele scoli, va puteti termina pregatirea intr-un an sau mai putin. Cand terminati, nu veti pleca cu sume uriase de datorii studentesti, deoarece ati finalizat rapid programul. De asemenea, este posibil sa aveti optiuni de ajutor financiar care sa va ajute sa platiti cursurile.

Multe scoli profesionale ofera mai multe optiuni de programare a orelor de curs. Este posibil sa aveti de ales intre cursuri de zi sau cursuri de noapte. Puteti alege cursurile care se potrivesc programului dumneavoastra si care va permit sa lucrati atunci cand nu sunteti la curs. Cand terminati scoala, veti fi pregatit sa sustineti examenele de licentiere si certificare aplicabile. Dupa ce treceti aceste examene, puteti incepe sa lucrati in industrie.

Majoritatea electricienilor finalizeaza o ucenicie practica cu un electrician autorizat ANRE, cu experienta, inainte de a lucra pe cont propriu. In timpul unei ucenicii, sunteti instruit suplimentar la locul de munca si sunteti platit in timp ce invatati. La incheierea uceniciei, deveniti electrician calificat, un nivel de calificare mai ridicat, care vine de obicei cu un potential de castig mai mare.

2. Lucrati intr-un domeniu respectat

Electricienii efectueaza lucrari extrem de tehnice, iar munca necesita pricepere si ingrijire. In timp ce proprietarii de case vor incerca deseori proiecte DIY, cum ar fi incadrarea intr-o camera noua sau instalarea de dulapuri noi, de obicei angajeaza un profesionist pentru a finaliza lucrarile electrice. Stiu ca lucrul cu electricitatea poate fi periculos, asa ca se bazeaza pe electricieni instruiti pentru a termina sarcinile complicate.

In mod similar, aproape fiecare proiect de constructie noua necesita expertiza unui electrician la un moment dat. Alti profesionisti in constructii au incredere si respecta electricienii cu care lucreaza.

3. Stimuleaza-ti mintea si intampina zilnic noi provocari

Desi electricienii efectueaza aceleasi tipuri de munca pe majoritatea santierelor, munca pe care o fac nu este monotona. Puteti petrece cateva ore pe saptamana completand hartiile sau facand alte activitati de birou (mai ales daca va conduceti propria afacere), dar, in cea mai mare parte, veti lucra pe teren la diferite lucrari.

Intr-o zi s-ar putea sa faceti cablaje pentru o casa noua, iar in urmatoarea sa reparati un tablou electric la un depozit mare. Daca va place sa rezolvati probleme, sa lucrati cu mainile si sa intalniti oameni noi, puteti tinti aceste puncte forte in acest domeniu de munca.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *