Folii auto – Ce luam in considerare inainte de montaj?

Cand faceti o alegere in ceea ce priveste nuanta de folie auto pentru autoturismul dumneavoastra, exista o serie de factori pe care trebuie sa ii luati in considerare. Desigur, asta daca doriti va asigurati ca faceti alegerea corecta, deoarece montajul poate fi un proces costisitor, si nu v-ati dori sa il repetati. Odata ce ati facut alegerea, nu puteti sa va duceti inapoi si sa spuneti ca v-ati razgandit.

Care sunt avantajele de a monta folii auto pe masina dumneavoastra?

Sa incepem prin a discuta motivele pentru care ar trebui sa luati in considerare montarea de astfel de produse pe masina dumneavoastra. Exista o serie de beneficii, cele mai importante fiind cele de protectie solara – aceste produse sunt concepute pentru a proteja interiorul masini de daunele produse de catre razele de soare.

Geamurile fumurii pot bloca 65% din caldura soarelui, lucru care este un avantaj considerabil in cazul in care masina dumneavoastra nu are aer conditionat. Chiar daca aveti aer conditionat, avand ferestrele colorate, puteti folosi mai rar instalatia de AC, ceea ce duce la o economie de carburant, adica economie de bani. Geamurile fumurii blocheaza, de asemenea, 99,9% din razele UV daunatoare, care vor ajuta la protejarea pielii dumneavoastra.

Folii auto - transparenta

Unele persoane prefera sa aiba folii auto la masina lor deoarece ei simt ca le acestea le ofera extra intimitate. O caracteristica suplimentara de siguranta este faptul ca fereastra fumurie poate ajuta la protejarea pasagerilor din masina, ajutand la a tine geamul intr-o singura bucata, chiar daca acesta este spart – in cazul in care sunteti vreodata implicat intr-un accident.

Cinci factori care trebuie sa fie luati in considerare inainte de a alege o nuanta pentru geamurile masinii dumneavoastra:

Folie auto

Inainte de a merge mai departe cu geamul masinii la nuantare, trebuie sa aveti in vedere:

 

  1. Este legal sa va montati folii auto in tara dumneavoastra? Diferite tari au legi anume despre modul in care se pot colora (sau nu!) geamurile pe masina dumneavoastra, si pe care dintre ferestre pot fi aplicate produsele. Unele tari au scos in afara legii cu totul nuantarea ferestrelor. Politia va poate si amenda daca aveti o nuanta a geamurilor care este ilegala in zona sau tara dumneavoastra. Angajatii companiilor care se ocupa de montarea foliilor vor stii ce este si ceea ce nu este legal in tara dumneavoastra.
  2. Ce tip de folie este cel mai bun pentru dumneavoastra? Exista doua tipuri majore de folie: o pelicula metalica de performanta inalta, si un film traditional, non-reflectorizant. Filmele de performanta metalice asigura o suprafata reflectorizanta care rezista mai mult la expunerea la soarele de afara decat filmul traditional non-reflectorizant. In plus ofera discretie maxima. Cu toate acestea, filmul traditional non-reflectorizant este mai bine folosit pentru vehiculele recreationale (autorulote) si barci care au echipamente de navigatie sensibile (de exemplu o busola) si cu care un film de performanta metalic va interfera.
  3. Ce culoare de folii auto se poate obtine? Colorarea ferestrei se poate face cu nuante de o intensitate crescatoare si sunt disponibile intr-un numar de culori, inclusiv bronz, gri, auriu si ambra. Cele mai multe companii pot personaliza fereastra cu o nuantare speciala pentru a se potrivi cu masina dumneavoastra.
  4. Cum se obtine o banda de culoare pe partea de sus a parbrizului masinii dumneavoastra? Multe persoane aleg sa aiba o banda de fereastra colorata care se potriveste ca nuanta cu restul masinii lor, aplicata la partea de sus a parbrizului lor. Aceasta banda va functiona ca un parasolar pentru proteja ochii de soare in timp ce conduceti. Cu toate acestea, sa fiti atent, deoarece o astfel de banda poate face mai dificila vederea semafoarelor si nu este legala in toate tarile!
  5. In ce cazuri va duceti la un profesionist, sau e mai bine sa va instalati singur folia de nuantare? Duceti-va la un profesionist – marea majoritate a oamenilor sunt de acord ca nuantarea ferestrei facuta de catre profesionisti arata mai bine si dureaza mai mult. Plus ca munca este acoperita de o garantie.

 

Alegerea nuantei pentru geamurile autoturismului este o decizie importanta, deoarece montajul nu este reversibil! Dupa aflati diverse opinii si dupa ce ati luat toti factorii in considerare, faceti o vizita la o companie care monteaza folii auto cu o buna reputatie si certificate profesionale pentru a va asigura la locul de munca de faptul ca treaba se face in mod corect si ca va place rezultatul final.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *