Folosirea de geam termopan pentru o izolare fonica optima

Astazi mai mult ca niciodata avem nevoie ca locuintele noastre sa fie un refugiu, adapost de la presiunile si stresul din viata de zi cu zi, si de la aportul uimitor de surse de zgomot care pot face viata mai putin placuta decat poate fi. In acest scop, geamul termopan poate fi de un ajutor foarte mare.

Putem controla zgomotul din interiorul locuintelor noastre. Ei bine, depinzand de cat de agitati sunt copiii nostri…etc. Ce este mai greu de controlat este zgomotul care vine din afara casei noastre. Fiecare locuinta este diferita, fiecare cartier este diferit, dar putem relata un numar major de surse de poluare fonica. Geam termopan

Top 10 Surse ale Zgomotelor Suparatoare din Exteriorul Locuintelor Noastre 

 1. Zgomotele din trafic
 2. Latratul cainilor
 3. Zgomotele aviatice
 4. Zgomotele trenurilor sau tramvaielor
 5. Cositorii de pe peluza
 6. Maturatorii de strada
 7. Vecinii care se cearta
 8. Muzica tare
 9. Masinariile din apropiere
 10. Aparatele de aer conditionat

Fara indoiala, puteti sa mai adaugati cateva cauze ale zgomotelor fara de care ati putea trai fara grija. Ei bine, nu putem face zgomotul sa dispara, dar putem sa il reducem, sa il suprimam, sa ne izolam impotriva lui. Cum, intrebati?

De ce sa folosim geam termopan pentru reducerea zgomotelor?

Destul de simplu, ferestrele sunt cele mai mari conductoare de zgomote din exteriorul in interiorul locuintei dumneavoastra. Placa de sticla  traditionala de 3-4 mm pur si simplu lasa majoritatea vasta de zgomot sa patrunda in interior – mai mult ca oricare alt factor.

Din fericire, un geam termopan nu este bun numai pentru a opri transferul de caldura. Cu un design specializat, este de asemenea excelent la a va izola fonic locuinta. Combinatia celor doua placi de sticla si spatiul dintre ele pot furniza o protectie dramatica impotriva zgomotului de afara, pana la 70%. Termopanul este cel mai eficient in reducerea zgomotelor si izolare fonica – un lucru usor de adaugat in locuinta dumneavoastra.

Cum reduc si mai tare zgomotul care ajunge in casa?

Exista diferite elemente care pot fi adaugate geamurilor termopane pentru a ajuta mai mult reducerea problemelor legate de zgomote.

Pentru cei cu cele mai mari preobleme fonice, se poate o sticla speciala care are 3 straturi intermediare, creata astfel incat sa reduca mai mult sunetul pe care il gasiti enervant. Termopan cu 3 straturi de sticla

Daca va aflati intr-o zona care are mari probleme de zgomot, se poate mari, de asemenea, distanta dintre cele doua placi de sticla, pentru a ajuta la reducerea si mai mare a problemelor fonice.

 Care sunt alte cauze obisnuite pentru care zgomotul ajunge in locuinta?

Pentru a numi cateva…

 • Tavan slab izolat
 • Pereti slab izolati
 • Podele slab izolate
 • Spatii in jurul ferestrelor
 • Spatii in jurul usilor
 • Ventilarea aerului spre exterior
 • Interior gol, usi usoare

Imbunatatirea tuturor, sau a oricareia dintre aceste situatii va ajuta la reducerea zgomotului care va intra in locuinta. Oricum, dintre toate aceste solutii, folosirea geamurilor termopane va face in general cea mai mare diferenta.

Ce trebuie sa fac pentru a avea termopane ce reduc zgomotul?

Trebuie sa discutati cu un expert – un prefesionist care va lucra cu dumneavoastra pentru a crea design-ul corect de fereastra, pentru locul potrivit, pentru a face treaba corect.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *