Inchirieri de masini ieftine – Sfaturi utile

Un serviciu de inchirieri de masini ieftine poae fi o alternativa buna la transportul in comun in timpul calatoriilor in alte orase sau tari. Propriul vehicul iti ofera posibilitatea de a face lucruri pe cont propriu, sa faci un ocol atunci cand vrei si sa ajungi in locuri pe care altfel doar ai visa sa le vizitezi. Insa pentru cei care viziteaza alte tari, serviciile de rent-a-car locale vin cu propriul set de potentiale provocari. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi:

 

    1. Asigura-te ca ai voie sa conduci

In multe tari ai nevoie de un permis international de conducere. Este de preferat sa te informezi in legatura cu acest aspect, mai ales din moment ce ar putea fi necesar prezentarea acestuia, impreuna cu permisul original, atunci cand vrei sa inchiriezi o masina sau daca (si sper ca nu va fi cazul) vei fi oprit de politie. PIC fiind, in esenta, o traducere legalizata a permisului national romanesc in 7 limbi de circulatie internationala si recunoscut de toate statele semnatare ale Conventiei asupra Traficului Rutier de la Viena din 1968. Automobil Clubul Roman elibereaza aceste permise membrilor sai,  cetateni romani domiciliati pe teritoriul României, posesori de permis de conducere national, si care se deplaseaza in strainatate. Valabilitatea PIC-ului este de 1 an de la data eliberarii si in nici un caz nu depaseste valabilitatea permisului national in baza caruia a fost eliberat.

 

  1. Verifica daca asigurarea ta este valabila si in ale tari

Primul pas este sa verifici cu agentul de la firma de inchirieri de masini ieftine daca serviciile lor sunt valabile si pentru calatoriile in strainatate, si pentru automobilele inchiriate de pe teritoriile altei tari. Cel mai bine este sa inchiriezi in prealabil o masina si sa alegi o asigurare asemanatoare cu cea pe care o ai in Romania (iar daca tot suntem la capitolul acesta, inchiriaza masina cu cel putin 2 saptamani inainte pentru a te asigura ca primesti cel mai bun pret posibil).

  1. Asigura-te ca te simti confortabil cu masina

Conducerea unei masini in strainatate este mult mai stresanta decat conducerea unei masini in Romania. Drumurile pot fi prost asfaltate, inguste sau pur si simplu periculoase. Iar daca te duci in tari precum Anglia sau Australia, fii pregatit sa conduci pe partea stanga a drumului. Ia in calcul toate circumstantele si asigura-te ca te simti confortabil la volanul masinii.

Acum este momentul potrivit sa verifici daca ai la dispozitie o harta de incredere. Daca ai un GPS, poti descarca cu usurinta hartile internationale de pe site-ul furnizorului de GPS, desi la unele firme de inchirieri de masini ieftine va trebui sa platesti o taxa suplimentara. Acestea fiind spune, este o idee buna sa compari pretul adaugarii unui GPS la masina inchiriata, cu optiunea de  a merge “dupa cum bate vantul”.

 

  1. Verifica daca stii toate regulile de circulatie

Semne de oprire, limite de viteza, semne de avertizare pentru pietoni sau animale, toate acestea sunt lucruri cu care esti obisnuit daca ai permis si conduci de mai mult timp, iar partea buna este ca aceste semne sunt similare in toate tarile. Alte reguli insa sunt mult mai specifice, iar altele sunt pur si simplu considerate reguli nescrise.

Cerceteaza intotdeauna cultura conducerii de masini a tarii pe care vrei sa o vizitezi pentru a te asigura ca esti in siguranta si la curent cu obiceiurile locale. De la depasirea masinilor la legea centurilor de siguranta si limite de alcool, te vei simti mai bine la volanul unei masini inchiriate daca stii sa conduci precum un localnic.

Un ultim lucru: asigura-te ca faci tot posibilul sa nu arati precum un turist. Pune bagajele in portbagaj, iar GPS-ul si alte carti de turism sau brosuri ascunde-le in compartimentul pentru manusi. Blocheaza usile atunci cand pleci de langa vehiculul pe care l-ai luat de la serviciul de inchirieri de masini ieftine.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *