Nunta la cort – Cum sa te pregatesti

E ceva special la o nunta la cort in aer liber: frumusetea de neegalat a unui tarm stancos, o gradina botanica romantica, familiaritatea curtii tale. Dar pe cat de superbe sunt aceste locatii, pe atat de mare este efortul depus pentru organizarea si planificarea unei astfel de petreceri in aer liber. De la iluminat la toaleta, iata cum pentru poti avea o nunta la cort fara cusur.

nunta la cort

Pregatirea locatiei

Corturile pot fi ridicate aproape oriunde, in parcul tau preferat sau in curtea unui conac superb.

Ridicarea cortului

Fie ca iti doresti ceva formal sau casual, corturile vin in toate formele, dimensiunile și materialele. Colaboreaza cu firma ce iti va inchiria cortul pentru nunta si vei afla ce stil se potriveste viziunii tale (si spatiului pe care il ai la dispozitie). Asigura-te ca alegi un cort care se potriveste tipului de suprafata pe care il ai la dispozitie – pavele, iarba, nisip, etc.

Aminteste-ti: Alege un cort impermeabil. Pentru o nunta de vara, pregateste-te cu ventilatoare si aparate portabile de aer conditionat, iar in lunile de iarna pastreaza-ti oaspetii la caldura folosindu-te de incalzitor cu propan. De asemenea, poate doresti sa adaugi suprafete de podea (pentru a corecta un teren accidentat) si panouri de perete (pentru a te proteja impotriva vantului sau ploii ).

Sfat Bonus: Nu te baza numai pe cort. Chiar si cele mai rezistente corturi nu pot face fata unor ploi abundente sau vanturi puternice. Cel mai bine ar fi sa ai un plan de rezerva in interiorul unui restaurant din apropiere. Si daca zona aleasa de tine este cunoscuta pentru vremea inconsecventa, asigura-te ca pachetul de asigurare pentru nunta la cort  acopera pagubele provocate de ploaie, metoda ce te va ajuta sa recuperezi cel putin o parte din suma pe care o vei pierde in cazul amanarii nuntii.

Inchirierea

Deoarece cortul este practic o panza alba, vei avea nevoie, probabil, de unele lucruri suplimentare pentru a termina aspectul. Din fericire, exista multe optiuni pentru a inchiria tot ce ai nevoie – perdele, drapterii, candelabre funky si perne colorate. Decide care sunt elementele cele mai importante pentru tine si apoi gandeste-te cum poti face astfel incat totul sa se incadreze in bugetul tau.

Aminteste-ti sa: Afli politica de returnare pentru fiecare furnizor cu care lucrezi. De exemplu, companiile pot solicita uneori ca articolele din sticla sa fie curatate si ambalate inainte de a fi returnate (daca indicatiile nu sunt respectate, poti plati o taxa). Lucreaza impreuna cu coordonatorul nuntii tale (este foarte important sa ai un coordonator) sau cu  domnisoara de onoare pentru a decide cine va fi responsabil pentru acest lucru – apoi asigura-te ca este indeplinit.

Sfat Bonus: Rezerva locatia pentru nunta la cort pentru ziua evenimentului dar si pentru dimineata de dupa. (Afla daca locul de desfasurare ofera vreo reducere sau cat de mult fiecare ora suplimentara va costa.) Pregatirea cortului, ca sa nu mai vorbim de cea a florilor si decorului, vor solicita echipei tale de profesionisti destul timp suplimentar – la fel si strangerea lucrurilor dupa nunta.

inchirierie corturi nunta

Creaza un spatiu pentru relaxare

Chiar daca ai ales o locatie cu o peluza plina de iarba sau o curte mică, intima pentru nunta la cort, alege o zona mai primitoare, pe care o poti aranja cu mobilier de salon si o multime de perne. Daca nu ai loc pentru a aduce canapele si scaune, aranjeaza zona de luat masa, cu mese de 4 persoane, nu de 8- sau 10 pentru a crea un sentiment de intimitate.

Aminteste-ti: Decoreaza! Foloseste draperiile pentru a atenua rigiditatea cortului sau pentru a crea camere. Foloseste ramele cortului pentru a decora cortul nuntii tale si vrei poti crea un design unic ce va ramane in memoria invitatilor tai.

Sfat Bonus: Nu presupune ca invitatii tai isi vor putea gasi singuri drumul. In cazul in care ceremonia va avea loc in aceasi locatie cu petrecerea, asigura-te ca exista un flux natural intre spatii. Este posibil sa fie nevoie sa faci o harta cu indicatii de orientare pentru a-i indruma de la ceremonie catre petrecere, si asigura-te ca locatiile toaletelelor sunt mentionate.

Intimitate

Cu cat vei pune mai multe decoratii in cort cu atat va fi mai cald si primitor. Draperii, materiale viu colorate, candelabre cu lumina vibranta – toate acestea vor da un sentiment de intimitate si caldura pentru nunta la cort pe care o planifici.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *