Provocari obisnuite ale parbrizului cu care se confrunta toata lumea

In majoritatea zilelor, ne urcam in masini si ne desfasuram ziua fara sa ne deranjam sa ne uitam la parbrizul masinii noastre. Rareori ne facem griji pentru parbrizul masinii noastre, atata timp cat putem vedea drumul din fata noastra. Doar cand parbrizul masinii noastre se deterioreaza, suntem obligati sa recunoastem importanta acestuia si sa ne confruntam cu consecintele.
Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente trei provocari legate de parbriz cu care se confrunta toti proprietarii de masini, la un moment dat, in perioada de condus.

Sticla taiata

Impactul cu o piatra, pietricica sau orice element exterior poate lasa o ciobitura pe parbrizul masinii. O ciobitura poate parea nesemnificativa, dar poate cauza multiple probleme. O ciobitura mica se poate extinde rapid si se poate transforma intr-o fisura masiva daca o lasati necontrolata. Nerezolvarea la timp a unei ciobituri poate compromite integritatea parbrizului masinii. Este, de asemenea, o amenintare directa pentru siguranta soferului si a celorlalti pasageri, intrucat un geam taiat risca sa se sparga in timp ce conduceti. Acesta este motivul pentru care este necesara o atentie sporita in cazul in care parbrizul dumneavoastra are o ciobitura.

Daca o ciobitura trebuie reparat sau inlocuit, depinde de dimensiunea, locatia si severitatea acesteia. O lucrare simpla la un service de reparatii parbrize poate remedia cu usurinta ciobituri minore care nu depasesc 40 mm in diametru. Daca deteriorarea ciobiturii este limitata la stratul exterior al geamului parbrizului, atunci este, de asemenea, usor de reparat. Cu toate acestea, daca deteriorarea ciobiturii patrunde in ambele straturi ale geamului parbrizului, atunci repararea acesteia nu va fi suficienta. O lucrare de reparatie nu este suficienta, de asemenea, daca parbrizul este plin de numeroase ciobituri sau daca ciobitura se afla in linia de vizibilitate a soferului. In astfel de cazuri, va trebui sa inlocuiti parbrizul, pentru ca altfel veti ramane cu un parbriz structural slab.

In timp ce rezolvati zgarieturile minore, ar trebui sa aveti in vedere ca cel mult doua ciobituri pot fi reparate doar. Un numar mai mare decat acesta garanteaza inlocuirea parbrizului. Daca observati o ciobitura in parbrizul masinii dumneavoastra, va recomandam sa chemati imediat un specialist sa o verifice. Un expert in parbrize poate evalua amploarea daunelor si poate oferi sfaturi corecte cu privire la urmatoarele lucruri pe care trebuie sa le faceti.

Sticla crapata

Geamul crapat al parbrizului este o problema mult mai grava decat geamul taiat. O fisura pe parbrizul dumneavoastra poate aparea din mai multe motive – o ciobitura nereparata care s-a extins intr-o fisura, printr-un accident de masina sau un obiect care a lovit parbrizul. Daca parbrizul masinii dumneavoastra are o fisura care se termina sau incepe la margine, atunci repararea acesteia nu este o optiune buna, deoarece o reparatie simpla poate compromite integritatea geamului.

De asemenea, repararea parbrizului crapat atunci cand stratul de polivinil butiral al acestuia a fost deteriorat nu este suficienta. Fisurile, oricat de nesemnificative ar putea parea cu ochiul liber, pot compromite integritatea structurala a masinii. Prin urmare, atunci cand vine vorba de o fisura a parbrizului, cea mai buna optiune este sa alegeti inlocuirea parbrizului, conform acestui website.

Un parbriz crapat risca intotdeauna sa se sparga. Mai mult, deoarece fisura compromite integritatea structurala a sticlei, exista mari sanse ca parbrizul sa nu poata indeplini functiile sale de siguranta in cazul unui accident. Chiar daca geamul parbrizului nu se sparge, geamul crapat va impiedica in continuare vederea si va crea o distragere a atentiei in timp ce conduceti, sporind sansele de a intra intr-un accident fatal.

Sticla zgariata

Zgarieturile de pe parbriz sunt destul de frecvente. Chiar daca un geam zgariat nu prezinta un risc la fel de mare ca un parbriz crapat, in timp ce conduceti, totusi, va distrage atentia ca o ciobitura sau o fisura. Problema principala a zgarieturilor de pe parbriz este ca pot reflecta razele solare sau farurile de la alte masini. Acest lucru va poate obstructiona vederea si va poate distrage atentia de la condus, crescand astfel sansele de accidentare.

Daca gasiti zgarieturi pe parbriz, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa verificati lamele stergatorului. Cand cauciucul din lamele stergatorului se uzeaza sau este rupt, acesta poate provoca zgarieturi pe suprafata parbrizului. Acesta este motivul pentru care este recomandat sa inlocuiti din cand in cand lamele stergatorului, tocmai pentru a evita zgarieturile. Daca gasiti zgarieturi pe parbriz, atunci cel mai bine este sa solicitati ajutorul unui furnizor de servicii de parbriz profesionist care va poate repara cat mai repede parbrizul.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *