Purificator de apa bucatarie – O investitie nu doar indicata, ci absolut necesara

De ce ar trebui sa folositi un purificator de apa bucatarie in casa d-voastra?

Deci, ce este totusi apa purificata? Acest termen este folosit pentru a denumi apa care, pentru a fi curatata de diverse substante chimice daunatoare si contaminanti, a fost supusa la diverse tehnici de filtrare (sau purificare). Pentru a ne pastra sanatatea, avem nevoie in gospodarie de apa de baut sau pentru gatit la anumiti parametrii de calitate, motiv pentru care este indicate folosirea unui purificator de apa bucatarie performant, si de incredere. Filtrare apa

Pentru a obtine apa dezinfectata pura, este foarte important sa intelegeti cum functioneaza purificarea apei, astfel incat sa puteti compara inteligent diferitele tipuri de purificatoare de apa de pe piata. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare marca pretinde ca detine o filtrare a apei si un sistem de purificare sau de tehnologie unica .

Sisteme obisnuite de purificare a apei

Pompele portabile sunt facute pentru a filtra de la 5000 la 50.000 de litri pe cartus. Acest tip de purificator de apa bucatarie este foarte activ in indepartarea contaminantilor pana la marimea 0,2 – 0,3 micrometri. Apa purificata poate fi de asemenea obtinuta prin filtrarea cu carbune. Acestea sunt foarte eficiente in indepartarea bacteriilor si protozoarelor din apa, cum ar fi Cryptosporidium si Giardia lamblia. Cu toate acestea ei nu reusesc sa elimine toate virusurile din apa. Prin urmare, in astfel de cazuri se impune folosirea unor tehnici mai avansate, precum filtrarea cu lumina ultravioleta. Purificator de apa bucatarie

Chimicale nocive sunt folosite in purificarea apei

Exista multi aditivi chimici eficienti care sunt utilizati pentru purificarea apei. Acestia sunt iodul, clorul, dioxidul de clor, si hipocloritul de sodiu (inalbitor). Utilizarea acestor substante chimice nu este incurajata, deoarece acestea au tendinta de a lasa in urma lor un gust si miros neplacut in apa. S-a descoperit ca acestea , de asemena, pot duce la probleme de sanatate adverse. Prin urmare, fiti ințelept atunci cand alegeti un purificator de apa pentru utilizare domestica.

Tipurile preferate de purificatoare de apa

Riscul de cancer, tulburari renale si a altor boli din cauza substantelor chimice si a contaminantilor din apa de baut a crescut. Acest lucru a dus la cresterea cererii de filtrare a apei domestice si a sistemelor de purificare. Conform specialistilor, in unele cazuri este bine sa folositi un purificator apa bucatarie portabil, de asemenea, cunoscut sub numele de (POU) sistem de tratare a apei prin distilare. Din punct de vedere tehnic acestea sunt destinate sa fi utilizate pentru dezinfectarea apei de pe teren. Un beneficiu principal este ca aceste purificatoare de apa portabile sunt unitati de sine statatoare, adica nu aveti nevoie de alte accesorii. In orice caz, faceti comparatiile pertinente pentru a alege tipul de purificator de apa care se potriveste mai bine bugetului si nevoilor d-voastra.

Deci, intr-un rezumat, apa potabila se colecteaza din diferite surse netratate, cum ar fi rauri, lacuri, iazuri etc. Si in general, oamenii incercearca sa purifice apa prin utilizarea de produse chimice, care nu este cea mai buna solutie de purificare a apei. Oricum, este mai bine sa aveti un purificator de apa bucatarie, deoarece aceste produse sunt sigure si fac apa mult mai gustoasa de baut.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *