Semne ca aparatul TV are nevoie de grija unui specialist

Desigur, uneori, televizorul este ireparabil si ar trebui sa il inlocuiti in schimb. Daca ecranul este spart sau daca televizorul nu se deschide indiferent de ceea ce faceti (sau daca sunetul a incetat sa mai functioneze complet), este timpul sa te cautati unul nou.

Dar, inainte de a se ajunge la asta, sa vorbim despre ingrijirea lui. Daca incepeti sa suspectati ca ceva nu este in regula si incepeti sa observati nefunctionalitati la televizoarele dvs. inteligente sau pe televizoarele 4K, este posibil ca televizorul sa aiba nevoie de reparatii – aceste mici defecte pot deveni rapid deranjante si ar putea chiar sa va impiedice sa va bucurati de continutul dvs. preferat. In continuare, baza de date cu service-uri TV www.reparatii-televizoare.net va prezinta 3 situatii problematice, si posibile solutii la ele:

Pixeli morti

Putine lucruri sunt la fel de enervante ca un pixel mort in mijlocul ecranului. Indiferent daca aceste puncte sunt negre sau verzi, ele sunt incredibil de incomode. Totusi, inainte de a sari la cea mai proasta concluzie, ar fi bine sa va asigurati ca este vorba intr-adevar de un pixel mort, nu de unul blocat.

Diferenta este ca pixelii blocati se intampla de obicei din cauza unei probleme cu un tranzistor; acestia au adesea culori diferite si de obicei sunt pur si simplu pur si simplu nelalocul lor. Daca este vorba de un pixel mort, atunci televizorul ar trebui trimis la reparat, deoarece, din pacate, problema este dificil de rezolvat.

De asemenea, ati putea dori sa verificati daca problema este, intr-adevar, la ecran. Ati fi surprins de cat de des o bucata mica de murdarie sau praf poate arata ca un pixel mort, asa ca curatati ecranul inainte de a presupune ca aveti de-a face cu o problema mare. Apoi, utilizati ecranul pentru a incerca jocuri sau conectati-l la computer; daca pixelul dispare pe un anumit suport, atunci problema ar putea fi conexiunea.

Distorsiunea culorilor

Daca culorile de pe ecran apar distorsionate, atunci televizorul dumneavoastra ar putea avea o defectiune. In mod traditional, aceasta problema tinde sa apara treptat, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa nu observati nicio diferenta la inceput. Acest lucru se datoreaza factorului comun conform caruia o culoare tinde sa se slabeasca pe rand; prin urmare, nu apar schimbari evidente peste noapte.

Culorile distorsionate reprezinta, de asemenea, o problema; daca exista pete de culori stralucitoare in zone care ar trebui sa fie complet albe, puteti fi destul de sigur ca exista o problema. Distorsiunea culorilor este relativ simplu de corectat, asa ca nu disperati! Contactati un profesionist de la un service televizor Targu Jiu pentru sfaturi.

Bare si linii pe ecran

Daca ecranul dvs. incepe sa afiseze bare si linii, acest lucru tinde sa indice ca exista o problema cu un conector. Acest lucru se poate intampla atunci cand ceva magnetic a fost plasat in apropierea televizorului si, la randul sau, ar putea afecta imaginea in mod considerabil, putand chiar sa demagnetizeze ecranul.

Problema se poate datora, de asemenea, cablurilor care s-au slabit in interiorul ecranului, ceea ce reprezinta o solutie usoara, desi ar putea fi nevoie de un profesionist, deoarece este posibil sa fie necesara deschiderea televizorului. Liniile sau barele se intind de obicei pe orizontala, asa ca aceasta problema ar putea fi de fapt usor de depistat, mai ales daca se intampla brusc.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *