Sfaturi pentru operarea cu succes a unui tractor

Intretinere pentru performanta

Intretinerea tractoarelor merita un articol mai lung, dar pe scurt vom mentiona ca exista cateva zone speciale la care trebuie sa acordati atentie atunci cand vine vorba de utilizarea unui tractor sigur si eficient. Motoarele tractoarelor se bazeaza pe filtrarea aerului pentru a functiona in mod optim, iar campurile si fermele sunt umplute cu o multime de particule mici care provoaca daune grave daca trec peste filtru sau altfel il infunda. Un indicator de restrictie a murdariei va poate ajuta spunand operatorilor cand este timpul sa schimbe filtrul, facand acest pas de intretinere si mai usor.

Sistemul de racire este un alt loc excelent la care trebuie sa acordati atentie pentru intretinerea performantei. Exista numeroase magazine care vand kituri de testare la preturi accesibile care faciliteaza optimizarea lichidului de racire a motorului. Amintiti-va ca antigelul pentru motorina (si, in realitate, majoritatea motoarelor pentru echipamente grele) este diferit de ceea ce ati folosi pe masina sau camion.

Furnizorii de combustibil tind sa treaca la o densitate de combustibil diferita atunci cand sezonul se schimba, dar totusi ar trebui sa va asigurati ca folositi combustibilul potrivit pentru tractor, avand in vedere vremea. Combustibilul de iarna folosit in timpul primaverii sau cel de vara in timpul toamnei poate reduce semnificativ performanta motorului. Daca nu sunteti sigur daca combustibilul pe care il utilizati este sau nu corect, solicitati furnizorului dvs. sa confirme densitatea combustibilului pentru dvs.

Siguranta

Majoritatea oamenilor care au lucrat in jurul echipamentelor grele de orice fel au o poveste despre operatii nesigure care au dus la raniri grave. Este usor de crezut ca acestea sunt accidente care se intampla cu alte persoane si nu cu noi, insa site-ul tractoraseonline aminteste ca doar luand masurile de siguranta adecvate puteti spera vreodata sa evitati cele mai tragice destine agricole.

Multor operatori le place sa creada ca masurile de siguranta corecte sunt doar pentru cei neexperimentati sau ca intamplarile se intampla doar celor lenesi sau incompetenti. Cu siguranta nu este cazul si trebuie sa respectati intotdeauna toate masurile de siguranta necesare si sa utilizati caracteristicile de siguranta disponibile, cum ar fi pastrarea intacta a dispozitivelor de protectie standard. Folositi tractorul numai pentru aplicatii serioase. Nu permiteti calatori suplimentari, deoarece nu exista niciodata suficient spatiu pentru o functionare sigura cu doua persoane in cabina.

Purtarea imbracamintei si echipamentelor de siguranta potrivite poate fi de asemenea importanta. Imbracamintea stransa fara a se sfasia este mai putin probabil sa se prinda de orice piese in miscare, este indicata incaltaminte solida pentru a mentine un echilibru bun. Protectia auditiva, cum ar fi castile sau dopurile pentru urechi, este excelenta pentru acel motor zgomotos, si fiti intotdeauna gata sa faceti o pauza daca aveti nevoie de una – operatorii de echipamente de toate tipurile isi pierd mult din capacitatea de a folosi utilaje atunci cand oboseala, foamea si setea se instaleaza.

Daca iesiti cu tractorul pe drum, asigurati-va intotdeauna ca este afisat semnul „vehicul cu miscare lenta” si ca orice echipament in exces este marcat pentru alti soferi. Acest lucru este deosebit de important atat dimineata devreme, cat si pe masura ce ziua trece. Speram ca unele dintre aceste sfaturi de functionare a tractorului va pot ajuta sa obtineti mai multa performanta si o utilizare mai sigura a echipamentului.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *