Achizitionarea de echipamente si materiale pentru cabinetul tau stomatologic – De unde incepi?

Biroul dumneavoastra este echipat si gata de utilizare. Acum incepe aventura – este momentul sa explorati optiunile pe care le aveti si sa achizitionati echipamentul si accesoriile care vor transforma acest birou simplu intr-un loc in care puteti practica stomatologia. Retineti ca aveti destul timp in care sa cumparati toate echipamentele si materialele dentare de ultima generatie. S-ar putea sa nu aveti nevoie chiar de la inceput de toate echipamentele stomatologice pe care doriti sa le achizitionati. Echipament pentru dentisti

Dupa ce ati cercetat piata in vederea alegerii celor necesare pentru cabinetul dumneavoastra, ganditi un plan de achizitii care sa delimiteze clar ceea ce va este necesar chiar de la inceput de ceea ce doriti sa achizitionati pe viitor. Totusi nu va autosabotati cumparand doar strictul necesar, cu conditia ca bugetul sa va permita. Retineti ca  echipamentul achizionat va avea un impact mare asupra calitatii si diversitatii serviciilor pe care le oferiti.

Veti avea nevoie totodata si de consumabilele necesare functionarii unei clinici dentare cu multi clienti. De exemplu, puteti achizitiona instrumentar stomatologic Laser TrioDental, iar agentii lor vor face tot posibilul sa va tina si stocurile de materiale dentare in parametrii necesari in orice moment. Instrumentar stomatologic

Urmati regula celor 3 luni

Achizitionarile impulsive va pot da peste cap bugetul pentru echipamente si intrumente de stomatologiechiar de la inceput, ceea ce va va pune intr-o situatie financiara precara. Asadar, de fiecare data cand cumparati echipament pentru dentisti costisitor, aveti nevoie de timp in prealabil pentru a va familiariza cu acel echipament. Multi experti recomanda sa urmati “regula celor 3 luni”. Inainte de orice achizitie majora, petreceti 3 luni documentandu-va cat se poate de bine asupra echipamentului si luati apoi o decizie. Desi nu veti fi ocupat in totalitate cu aceasta cumparare, in aceste 3 luni, puteti merge la expozitii, puteti cere vanzatorului o demonstratie, cititi articole despre subiect si discutati cu contabilul dumneavoastra despre implicatiile acestei achizitii. Dupa acea perioada de 3 luni, ar trebui sa fiti pregatit de luarea unei decizii in totala cunostinta de cauza.

Distribuitorii

Ca dentist la inceput de cariera, s-ar putea sa nu cunoasteti modul in care echipamentul stomatologic este vandut. Producatorii aleg distribuitori care cumpara echipamentul la un pret mai mic decat cel cu care ajunge pe piata, iar acestia revand echipamentul stomatologilor, precum sunteti si dumneavoastra. Distribuitor produse stomatologie

Ei va pot vinde echipamentul la pretul de lista dar, in cele mai multe cazuri, pretul este unul intre pretul lor de achizitie si pretul pietei. In general obtineti o reducere de 22%-24% din pretul de lista. Asadar, inainte sa negociati pretul, incercati sa aflati care este pretul de lista si calculati care ar fi pretul cu acea reducere. Aproape niciodata nu trebuie sa acceptati sa platiti pretul intreg (cerut de distribuitor) al echipamentului.

Investiti in echipamentul de baza

Desi ar putea parea mai interesant sa cumparati echipamente dentare de ultima ora, aveti nevoie mai mult decat orice de acele elemente care va permit sa oferiti pacientilor servicii de baza de inalta calitate. Echipamentele si instrumentele stomatologice de ultima ora sunt un lux pe care vi-l veti putea cumpara odata ce ati eficientizat la maxim utilizarea echipamentelor de baza. Puteti incepe cautarea online de la firme precum Dental Direct.

De ce alte echipamente aveti nevoie

In functie de ce servicii planuiti sa oferiti, exista mai multe tipuri de echipamente care v-ar putea ajuta in practica. Acestea sunt optionale in general dar ar putea fi necesare pentru anumite proceduri si servicii.

Consumabile

Lista consumabilelor de care aveti nevoie este lunga si poate creste in functie de ceea ce folositi in mod obisnuit. Cel mai bine ar fi sa va faceti o lista cu materialele stomatologice de care aveti nevoie in mod obisnuit, si sa tineti evidenta inventarului periodic. Pentru inceput, decideti ce produse sunt mai importante si plasati prima comanda. Un exemplu de website de unde puteti comanda astfel de produse de pe Internet este DentAmerica. Materiale dentare

Tineti o relatie cat mai stransa cu furnizorii dumneavoastra pentru a fi la curent cu toate noutatile ce privesc produsele pe care le folositi.Pentru ca va veti intalni des cu furnizorul, este important sa lucrati cu persoane cu care puteti lega o relatie de colaborare bazata pe incredere si respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *