Scurt ghid pentru inchirieri auto la aeroport

Vrei sa apelezi la un serviciu de inchirieri auto la aeroport data viitoare cand calatoresti sau mergi in vacanta? Iata cateva sfaturi care pot dovedi utile pentru tine in legatura cu acest lucru:

Spre exemplu este cu adevarat de mare ajutor sa iti iei timp sa citesti contactul semnat cu agentia aleasa de tine, mai ales termenii si conditiile de asigurare. Este, de asemenea, o idee buna sa faci cateva fotografii masinii atunci cand o primesti si din nou atunci cand returnezi masina companiei de rent-a-car.

inchirieri auto aeroport

Cele mai multe probleme pe care clientii acestor companii de inchirieri auto la aeroport le intampina pot fi evitate destul de usor. Poate parea banal, inca clientii nu ar trebui sa semneze un contract pe care nu il inteleg, si ar trebui sa puna orice intrebare pe care o au in legatura cu contractul. Acest lucru simplu te poate salva de o multime de probleme ulterioare in legatura cu asigurarea, atat a masinii cat si a pasagerilor, conditiile in care poti trece peste frontiera de stat, posibilitatea de a avea alt sofer in afara de cel de pe contractul de inchiriere etc. Aceasta este si recomandarea specialistilor in protectia consumatorilor.

O alta idee buna sa te gandesti la toate situatiile care ar putea aparea in timpul utilizarii masinii, si sa vezi daca exista posibilitatea de a solicita o asigurare suplimentara. Termenii si conditiile de asigurare pot varia in mod semnificativ de la tara la tara. Oamenii ar trebui sa fie atenti in special la orice taxe suplimentare ascunse care apar pe lista de preturi, taxe care de obicei apar doar la notele de subsol. De ce spun asta? Pentru ca aceste mici note de subsol pot face ca pretul final pe care il platesti sa fie considerabil mai mare sau chiar dublu.

In cazul in care masina sufera vreo paguba in timpul utilizarii sale, clientul trebuie sa plateasca pentru repararea ei. Logic, nu? Cu toate acestea, poate aparea o zgarietura pe caroseria masinii cu mult dupa ce clientul a predat masina agentului de la compania de inchirieri auto la aeroport. Spre exemplu, cineva poate zgaria masina in parcarea companiei, insa aceasta va deduce costurile de reparatie din contul clientului care a avut masina ultima data.

Si tocmai in acel moment, cateva poze facute de tine atunci cand ai luat in primire masina si atunci cand ai returnat-o pot dovedi ca de fapt tu nu a provocat niciun fel de daune si chiar ca agentia de inchirieri auto la aeroport incearca sa te traga la raspundere pentru daune provocate dupa plecarea ta. Nu este de neauzit ca aceste cazuri sa se intample, iar daca clientul in cauza nu are nici o dovada, acesta poate ajunge sa plateasca daune de cateva sute de euro. In mod ideal, clientii ar trebui sa solicite in scris confirmarea conditiei in care masina a fost inchiriata, inclusiv orice daune existente, si apoi sa ceara si confirmarea starii in care aceasta a fost returnata.

inchiriere automobile

Evident, este preferabil sa pastrezi, de asemenea, o copie a contractului si a facturii, atat pentru taxa de inchiriere cat si pentru alte depozite pe care le-ai lasat lasat.

In cazul in care un client doreste sa se planga de orice lucru referitor la inchirierea de masini, acesta ar trebui sa faca acest lucru in scris cat se poate de repede. In cazul in care ai apelat la o companie de inchirieri auto la aeroport intr-o alta tara decat cea de resedinta, atunci poti contacta Centrul European al Consumatorilor, care te pot ajuta la rezolvarea pe cale amiabila a acestor cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *