Greseli ce pot fi evitate de un medic dentist in relatia cu pacientii problema

Managementul riscului intr-un cabinet dentar poate fi pentru un medic dentist de un ajutor foarte mare, implicand in acelasi timp costuri mici. Este usor sa formezi personalul angajat in cabinetul dentar sa identifice cu promtitudine si sa investigheze problemele care pot aparea in diferite situatii cu pacientii. Acceptarea necesitatii de a avea o buna documentare si de a identifica eventuale probleme pot ajuta un medic dentist sa evite reclamatii sau chiar procese. Cum aceste tehnici nu vor putea preveni intotdeauna reclamatiile, ele vor ajuta totusi in solutionarea lor.

medic dentist

Personalul medical este obligat sa incheie o asigurare medicala. Asiguratorul acorda despagubiri pentru prejudiciile de care raspund asiguratii, precum si pentru cheltuielile de judecata ale persoanei prejudiciate prin actul medical, in limita stabilita prin polita de asigurare

Vom enumera in continuare o parte din cele mai frecvente greseli:

Esecul in a recunoaste pacientii problematici

Recunosterea din timp a pacientilor cu probleme este importanta pentru managementul riscului.

Pacientii cu probleme pot prezenta trasaturi care provin din tratamente de lunga durata de la multi furnizori, actiuni de ingrijire care provin din vizite de urgenta, plangeri constante legate de tratamentul prezent sau din trecut, imposibilitatea de a plati serviciile primite si reticenta de a respecta sfaturi si recomandari. Aceste trasaturi sunt specifice la pacientii care depun plangeri. Un medic dentist prudent – care identifica din timp acest tip de comportament – poate elimina sau refuza acest tip de pacienti. Deseori, aceasta decizie poate insemna economisirea de timp si bani sau agravarea unei situatii. Daca tineti cont de acest tip de pacienti, atunci e necesar sa va documentati in consecinta despre rezolvarea si identificarea problemelor care pot aparea.

Solutie: Dezvoltarea unei modalitati de identificare din timp a pacientilor problematici asrfel incat sa determinati daca acestia pot agrava situatia pe termen lung.

cabinet stomatologie

Neanuntarea personalului de necesitatea unei documentari coerente, exacte si complete

O diagrama cu date bine documentate este cel mai bun martor in cazul unui proces. E realizata odata cu evenimentele, nu ii lipseste nimic din detalii, si este fara prejudiciu. Asigurarea faptului ca toate aspectele legate de ingrijirea pacientului sunt documentate in timp util, cronologic, coerente, reprezinta cheia pentru a dovedi ca ati realizat o buna ingrijire, de calitate.

Primul lucru pe care avocatul unui potential reclamant il va face pentru a decide daca va initia un proces este sa obtina si sa verifice diagrama de tratament a pacientului. O diagrama bine documentata ofera informatii despre tratamentul stomatologic, ofera o cronologie clara in cazul in care poate aparea o plangere, fara nicio lacuna, astfel incat nici un potential reclamant sa nu poata spune: “Daca nu e mentionat in diagrama, nu s-a realizat.” Fiecare membru din personalul cabinetului stomatologic care scrie in diagrama de tratament trebuie sa fie constient de aceste aspecte. Mentionarea datelor, tratamentul prescris, actiunile de ingrijire, comunicarea cu pacientul, telefoanele, programarile anulate, instructiunile oferite si toate refuzurile cu detaliile corespunzatoare – toate acestea determina o diagrama buna.

Solutie: Documentare, documentare, documentare. Orice medic dentist trebuie sa realizeze o diagrama intr-o maniera astfel incat sa poata fi descifrata de altii.

dinti sanatosi

Neputinta de a mentine o relatie buna cu pacientii

E putin probabil ca pacientii care respecta si sunt multumiti de serviciile prestate de un furnizor  sa intenteze un proces. Metodele folosite de dentist si modul in care se poarta personalul cu ei au un impact urias asupra pacientilor. Chiar daca sunt oferite servicii de calitate, daca un pacient este nevoit sa astepte 45 de minute de fiecare data cand are o programare, niciodata nu primeste scuze pentru intarziere, personalul este nepoliticos si il bruscheaza frecvent, cu siguranta sunt sanse mari sa se infurie. Personalul care nu este capabil sa mentina o atitudine pozitiva tot timpul cu pacientii nu ar trebui sa interactioneze cu pacientii. Daca intervine o situatie neplacuta neprevazuta, un pacient care considera ca stomatologul si personalul acestuia s-au purtat urat cu el cel mai probabil va apela la serviciile unui avocat. Un medic dentist trebuie sa fie constient mereu de importanta mentinerii unei relatii bune cu clientii sai.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *