Ce legatura este un certificat energetic si electrocasnicele din locuinta noastra

Poate ca de multe ori un produs electrocasnic care necesita o rezistenta mare a condus la scurtcircuit si implicit la anumite procese ce s-au desfasurat la nivelul intrerupatorului, fapt care seamana deseori si cu o ardere mocnita.

Acest lucru a aratat de altfel si care sunt limitele instalatiei tale de curent electric de la nivelul locuintei, lucru care ar trebui sa te puna in garda si sa te determine sa iei atitudine cu privire la acest fapt descris mai sus.

Cu toti stim ca majoritatea cladirilor in care locuim sunt construite in jurul anilor `90, acolo unde calitatea instalatiilor electrice era una indoielnica, iar materialele care promovau constructia lor nu aduceau in discutie fenomene ce implica eficienta, rezistenta sau alte caracteristici importante.

Stiai ca eficienta energetica a electrocasnicelor poate fi masurata chiar si la panoul tau electric gratie unui document normativ?

Un certificat energetic poate arata care este calitatea de la nivelul unui imobil a instalatiei de energie electrica, iar conform unor standarde de performanta ce se noteaza de la cifra A catre cifra G, putem determina de altfel si anumite valori care indica consumul sau toleranta la folosire sustinuta.

Indiferent ca suntem proprietarii unui imobil, a unei cladiri in care exista trafic intens sau pur si simplu manageriem un spital, trebuie sa ne gandim ca administrarea corecta a locului cu pricina poate constitui de altfel si siguranta cetatenilor precum si ferirea acestora de a se predispune la numeroase pericole.

Astfel, ne dam seama de importanta unui document precum un certificat energetic, care  este un buletin de analiza complex, intocmit de profesionisti din domeniu cu numeroase cunostinte in domeniul electric, fizic, dar si al instalatiilor, acolo unde fiecare componenta are valoare, iar circuitul sau constituie de altfel si punctul de cotitura in semnalarea unor probleme.

Asa cum un om doreste sa afle rezultatele unor analize la sange, asa ar trebui sa doreasca sa afle si care este rezultatul masuratorilor periodice de la nivelul propriei sale instalatii de curent, sau dupa caz a locului in care isi desfasoara activitatea, lucru direct proportional si cu costurile catre furnizorul local.

Stiai ca imbunatatirea instalatiei de curent electric te poate conduce la obtinerea unor facturi cu o valoare sensibil mai mica?

De multe ori, mai ales pe timp de vara, diferite sisteme de climatizare functioneaza la foc automat, lucru care aduce in discutie si ”invartirea” contorului intr-o maniera mult mai rapida, mai ales ca acesta foloseste energie pentru a ne furniza noua cele mai bune rezultate care sa aduca in discutie confortul.

Asemenea masuratori si efectuarea unui certificat energetic va semnala care sunt derapajele ce se afla la nivelul instalatiei noastre, iar costurile pot fi tinute sub control, mai ales daca vom avea un plan de analiza si intervenie specific astfel incat totul sa functioneze intr-o maniera inedita.

Consultand mediul online putem vedea ca atat pentru o garsoniera cat si pentru un spatiu de mare anvergura, exista costuri redutabile la un asemenea buletin de analiza, lucru care cu siguranta este de bun augur pentru publicul larg.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *